Aktivitet & Utflykt

UPPTÄCK RÄTTVIK

Cykla

Runt kring Rättvik och Siljan finns det gott om fina cykelleder, både i skogen och längs landsväg. Vi har kartor och utflyktstips. Hos oss på Lustigsgården finns det även cyklar för uthyrning, några Mountainbikes och några elcyklar. Vi har en cykelverkstad och där kan du även låsa in din cykel under natten. Vi samarbetar även med andra cykelvänliga boenden och kan vara behjälpliga med bagagetransport om ni vill göra dagsetapper.

Hemsida – www.bikingdalarna.se
Säsong – Maj-november

Vandra

Kring Rättvik och Siljan finns det hur många fina vandringsleder som helst, flera av dem bara runt knuten från Lustigsgården. Vi tipsar gärna om vackra stigar och sevärdheter om du vill vandra på egen hand, annars har vi även samarbete med flera lokala guider. Lunchpaket att ta med kan beställas genom oss.

Hemsida – www.rattvik.se
Säsong – April – December

Fiska

Kring Rättvik finns det hur många natursköna tjärnar och sjöar som helst att fiska i, med bland annat abborre, gädda, gös, bäckröding, öring, harr. Här finns även några ”put-and-take”-sjöar. Vi tipsar gärna om våra favoriter och kan vara behjälpliga med fiskekort och viss utrustning. För att få ut det mesta och det bästa av ditt fiske rekommenderar vi gärna lokala fiskeguider som känner till vart de bästa ställena finns att fiska på.

Hemsida – Rättvik Boda Fiskevårdsområde
Säsong – Året runt

Golfa

Golf i Dalarna. Det finns flera fina golfbanor i Siljansområdet. Rättvik GK är närmast och ligger bara 3 km bort. En trevlig 18 hålsbana och där finns även restaurang, golfshop, driving ranch och en stor fin puttinggreen att träna närspelet på. När du bor hos oss på Lustigsgården kan ni köpa greenfee checkar till Rättviks GK till reducerat pris.

Sedan finns även Mora GK, Tällbergsbyarnas GK, Leksands GK, Sollerön GK, Gagnefs GK, Dalsjö Golf inom en timmes radie.

Hemsida – www.rattviksgk.se
Säsong – Maj-oktober

Långfärdsskridskor

Så fort det är fin is på Siljan plogas det en bana båthamnen Rättvik – båthamnen Vikarbyn, via Långbryggan, Stiftsgården och Sjurberg. Perfekt för långfärdskridskor men det brukar även synas till en och annan spark. Spårprofil läggs i snövallen så det går även att åka längdskidor där, toppen för stakträning.

Hemsida – www.skridsko.net/siljan
Säsong – Januari – mars

Rida

Ridning är en populär aktivitet. Att rida och upptäcka de mysiga Rättviksskogarna från hästryggen är en minnesvärd upplevelse. På Silverhill Stable finns det fina trygga Nordsvenska hästar som du rider på i bekväm westernsadel och Bertil guidar er runt i skogarna. Silverhill Stable ligger ca 2 mil från Lustigsgården.

Hemsida – www.silverhillstable.se
Säsong – Året runt

Utflyktstips! Fråga oss gärna om fler tips, vi delar gärna med oss av trevliga ställen.

43 aktivitets- och utflyktstips:

Styggforsen,vattenfall och mysig natur
Springkällan, en naturlig fontän ute i skogen
Långbryggan
Vasastenen
Paddla kanot på Enån
Bastuflotte på Siljan
Bäversafari
Gocart
Bowling
Hyra kajak eller kanot
Fjärilssafari
Fäbodsbesök
Travbanan
Ridning
Hästskjuts
Spader Madam, second hand och retrobutik
Golf
Sommarrodel
Paintboll
Båttur på Siljan med M/S Gustav Vasa
Utförsåkning
Åka längdskidor
Åka långfärdsskridskor
Snöskovandring
Fiske
Vildmarksvandring
Björn excursion
Nittsjö Keramik
Keramiker Mikaela Willers
Dalhalla

Kring Rättvik:
Nusnäs Dalahästtillverkning
Zorngården
Vasaloppsmuseet
Vasaloppsarenan
Tomteland
Falu gruva
Carl Larssongården
Dalarnas Museum
Leksand Sommarland
Orsa Björnpark
Dössberget
Bjursås
Aqua Nova